İnşaat Temizliği Nasıl Yapılır?
İnşaat temizliği yapılırken ilk yapılacak iş moloz, odun parçası, demir gibi yapı malzemelerinin temizlenmesi olacaktır. Ortalığın açılması ve asıl temizliğe geçmek için mutlaka önce bu malzemelerden arındırılır. Daha sonra camların üzerinde ya da belli başlı bölümlerinde bantlar mevcutsa çıkarılır. Güçlü bantlar ise sirke yardımıyla da çıkarılabilir. Temizliğe geçmeden önce mutlaka güçlü temizlik malzemeleri kullanılmalıdır. Öncelikle duvar ve camları temizlemek işi kolaylaştıracaktır yoksa diğer türlü sürekli parke temizliği yapmak yorucu olur. Bu temizliklerin yapılması sırasında kullanılan kimyasalların zeminlere zarar vermeyecek ürünler olmasına dikkat edilmeli.
Banyo ve Mutfak Temizliği Nasıl Yapılır?
Banyo ve mutfak gibi alanlarda inşaattan kalan kireçleri çıkarmak hayli zor olacağı için önceden sıcak su ile ısıtılıp kireçleri ve yapışan inşaat malzemelerinin yumuşaması sağlanır daha sonra çamaşır suyu ile ovma işlemi gerçekleştirilir. Banyo ve mutfakta derz araları inşaattan kalan bantlarla ya da tozla kapalıysa amonyaklı bir deterjan yardımıyla ovulabilir.

Cam Temizliği Nasıl Yapılır?
Cam temizliğinde jilet yardımıyla camların üzerinde kalan boya ve kireçleri çözüp ardından tiner ile tamamını silinebilir. Bunları yaparken mutlaka koruyucu eldiven ve maske kullanılmalı. En son boya ve kireç söküldükten sonra ince temizliğe başlanabilir. Kaba temizlik bittikten sonra her yer süpürge yardımıyla süpürülür. En sona parkeler bırakılmalı. İyi bir yüzey temizleyicisi ile yerler silinerek temizlik bitirilir.